NIKA Hoogland wint medailles bij trampoline en turnen

28 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND/ALKMAAR - NIKA Hoogland heeft zaterdag laten zien uit te blinken in verschillende disciplines in de turnsport.

In Alkmaar namen 23 trampolinespringers van NIKA Hoogland deel aan de District kampioenschappen. In het eerste blok sprong Hidde Woldendorp zich naar een mooie derde plaats in de categorie F Jongens 10 t/m 12 jaar. In de tweede ronde veroverde Samantha van Voorst , met twee perfect uitgevoerde barani's, een gouden medaille. In deze categorie (E Pupillen Gemengd), bestaande uit een groot aantal deelnemers, werd Duncan Reijersen vierde en Denise Regeer vijfde. Ook in het laatste blok werd goed gepresteerd door de trampolinespringers van NIKA. Dilara Ucar (Jeugd Meisjes C), Danny Willemsen (Jeugd Jongens C) en Yasmine de Graaf (Pupil Meisjes D) wonnen een zilveren medaille.

Tegelijkertijd vond in de VanBekkumhal in Hooglanderveen de tweede voorwedstrijd plaats voor de 1e,2e en 3e divisie turnen. Aangemoedigd vanaf de tribune en door clubgenootjes in de zaal hebben de NIKA-turnsters hier geweldige prestaties geleverd. Talent Amber Horsting behaalde een mooie gouden medaille in de N1, het hoogste niveau dat op deze dag geturnd werd. Pupil Majou Djamaludin behaalde, na voor het eerst alleen een salto van de brug geturnd te hebben, een zeer verdiende bronzen medaille. Jana Zimmerman (Jeugd 4) eindigde als tweede in de eerste divisie.