Scholen PCBO houden inzameling voedselbank

28 januari 2013 om 00:00 Nieuws

KATTENBROEK - Leerlingen van de Gabrie Mehenschool in Kattenbroek zamelden afgelopen maand wasmiddelen in voor de voedselbank. Hiermee is de estafetteactie van de stichting PCBO van start gegaan.

Het komende jaar zamelen ook de twaalf andere basisscholen van de Stichting PCBO om de beurt een maand lang één bepaald product in voor de Amersfoortse voedselbank. Bijvoorbeeld houdbaar of zoet broodbeleg, schoonmaakproducten, en koffie en thee.

,,We vinden het belangrijk dat leerlingen maatschappelijk betrokken zijn'', zegt Greet Verboom, directeur van de Gabrie Mehenschool. De actie is onderdeel van het vak burgerschap, waarbij kinderen leren verantwoordelijk te zijn voor zichzelf, elkaar en hun omgeving. ,,Met deze actie willen we iets betekenen voor Amersfoorters. Ook willen we bij onze leerlingen begrip creëren voor mensen in moeilijke situaties.''

,,Het inzamelen is belangrijk, maar de gesprekken die we in de klas over de voedselbank hebben, misschien nog wel meer,'' licht Verboom toe. Want waarom is het bestaan van de voedselbank noodzakelijk? Welke mensen komen er? Kan het ons allemaal overkomen dat we er een beroep op moeten doen?

Nu de meeste kratten zijn gevuld, zullen leerlingen van groep 5 de wasmiddelen naar de voedselbank brengen om ze zelf te overhandigen. Het estafettestokje wordt doorgegeven aan school De Bolster. Zij gaan in februari paasproducten inzamelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie