Uitreiking Koninklijke Erepenning aan Amersfoortse Mixed Hockeyclub (A.M.H.C.)

28 januari 2013 om 00:00 Nieuws

BERGKWARTIER - burgemeester Lucas Bolsius heeft zaterdag 26 januari een Koninklijke Erepenning met bijbehorende oorkonde uitgereikt aan de Amersfoortse Mixed Hockeyclub. De Koninklijke Erepenning is toegekend ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van A.M.H.C. De uitreiking vond plaats tijdens het galadiner in het clubhuis.

Een Koninklijke Erepenning kan worden toegekend aan verenigingen of instellingen die minstens 50 jaar hebben bestaan en wordt alleen verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig (of 75-jarig, 100-jarig, etc.) bestaan. De activiteiten van de vereniging moeten filantropisch of cultureel van aard zijn. Het besluit tot toekenning wordt genomen door Hare Majesteit de Koningin.

Op 8 oktober 1912 werd A.M.H.C.opgericht in Hotel Monopole door een aantal legerofficieren. In de loop der jaren werd er gespeeld op de speelvelden aan de Heiligenbergerweg, de Oude Soesterweg en vervolgens op de velden op Birkhoven. In 1928 werd de vereniging definitief lid van de Nederlandsche Hockey Bond en gingen de Heren aan de competitie deelnemen.

Na een relatief bescheiden start maakte de vereniging een constante groei door. Op dit moment telt A.M.H.C. ruim 1500 leden en behoort daarmee tot de groep van 25 grootste hockeyverenigingen van Nederland. De teams van A.M.H.C. spelen al jaren in de top en subtop van Nederland.

A.M.H.C. onderscheidt zich door een brede maatschappelijke betrokkenheid. Naast het hockey voor junioren en senioren, biedt de vereniging ook mogelijkheden voor geestelijke gehandicapten (G-hockey), een grote groep trimhockeyers, een business club en sportieve samenwerking met lagere en middelbare scholen. Verder biedt A.M.H.C. onderdak aan Lacrosse, huiswerkbegeleiding en kinderopvang. Het beleid richt zich zowel op topsport als breedtesport. Daarnaast heeft ook de meer recreatieve sportbeleving een eigen plaats binnen de vereniging.

Het gehele hockeyseizoen worden lustrumactiviteiten georganiseerd voor jong en oud, het galadiner met aansluitend feest is een van de hoogtepunten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie