Extra toezicht en aanhoudingen in Hoogland

26 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - De politie heeft op woensdag 23 januari een 15-jarige en een 17-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden op verdenking van vernielingen. Op 31 december werden door vuurwerk vernielingen aangericht bij een pinautomaat aan de Kerklaan in Hoogland. Op basis van het onderzoek verdenkt de politie de jongens van betrokkenheid bij deze vernieling.

Ook wordt dezelfde 15-jarige jongen verdacht van bedreiging van een medewerkster van een bedrijf aan de Kerklaan op 9 december 2012 en bedreiging van een passant op straat op de Beukenlaan op 18 januari 2013. Op donderdag 24 januari werd een 16-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden voor betrokkenheid bij deze bedreiging van de medewerkster op de het bedrijf.

De drie jongens werden allen thuis opgehaald en zijn in het bijzijn van hun ouders verhoord. Zij zitten op het moment van publicatie van dit nieuwsbericht nog vast. De politie sluit meerdere aanhoudingen of verhoren van andere verdachten niet uit.

De politie voert dagelijks, extra toezicht op diverse locaties in Hoogland uit. Aanleiding vormt het toegenomen aantal meldingen en aangiften van onder andere overlast en vernielingen door jongeren in deze buurt. Ook doet de recherche onderzoek naar diverse aangiften van bedreiging van wijkbewoners en vernielingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie