'Amersfoortse politiek moet doorpakken'

25 januari 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het bedrijfsleven in de regio Amersfoort maakt zich grote zorgen over de in Amersfoort ontstane politieke instabiliteit.Dat blijkt uit een open brief aan de gemeenteraad van Amersfoort, geschreven door meerdere bedrijfsverenigingen uit Amersfoort en omgeving. De bedrijven vrezen ,,een ernstige stagnatie in de aanpak van de grote uitdagingen waar de gemeente Amersfoort en de regio voor staan. Zo groeit het aantal inwoners sinds 2000 harder dan de werkgelegenheid is er een sterk groeiende leegstand van kantoren en bedrijventerreinen.

,,In onze visie zal de economische motor in gezamenlijkheid weer aan het draaien gemaakt moeten worden. Een gezonde en groeiende economie kan naar onze mening niet zonder het in stand houden en het verbeteren van de leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid. Een goede bereikbaarheid is niet alleen belangrijk voor het gezamenlijk bedrijfsleven. Het heeft een positieve invloed op het woonklimaat, woon-/werkverkeer, verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van bijvoorbeeld het nieuwe ziekenhuis."

De bedrijfverenigingen, waaronder Vereniging Amersfoortse Bedrijven (VAB), de Vereniging van Amersfoortse Ondernemers (VAO), de Business Club Amersfoort Noord (BCAN) en het Eemlands Vrouwen Ondernemers Netwerk (Evon), doen een nadrukkelijk beroep op de politiek snel tot een toekomstbestendig college te komen. ,,Dit college moet in staat te zijn om rationele en duidelijke beslissingen te nemen die in het belang zijn van de hele stad. De mouwen dienen te worden opgestroopt om als gemeenteraad tezamen met het college de juiste beslissingen te nemen met het lange termijn perspectief voor ogen. Tevens verwachten wij een constructieve en positieve houding jegens omliggende gemeenten en de provincie gericht op het verbeteren van de contacten en de samenwerking."

Ook pleit het bedrijfsleven er in de brief voor dat het college snel een ,,toekomstbestendige beslissing neemt over de westelijke ontsluiting van de stad. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de reeds al lang gewenste verbetering van de doorstroming onder de voorwaarden van het behoud van de leefbaarheid en het verbeteren van de veiligheid rondom het gebied de Berg en Birkhoven/Bokkeduinen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie