BPA wil Longfonds bewegen tot tegengaan houtrookoverlast

25 januari 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Burger Partij Amersfoort (BPA) heeft een gesprek gehad met de directeur van het Longfonds (voorheen Astmafonds).

Het onderwerp was de houtrookoverlast die sommige inwoners van Amersfoort dagelijks ervaren. Naast fractievoorzitter Van Wegen waren er ook twee experts van Milieudefensie Groningen en het Netwerk Houtrook aanwezig. Het doel van het gesprek was om een duidelijk standpunt van het Longfonds te krijgen over het voorkomen en bestrijden van houtrookoverlast.

Het Longfonds heeft in dit kader aangegeven dat men erkent dat houtrookoverlast een kwalijk probleem is met grote consequenties voor de gezondheid van met name astma- en COPD patiënten. Houtrookoverlast is zodoende een probleem dat sterk verband houdt met de belangen die het Longfonds wil vertegenwoordigen.

Ondanks dit feit is houtrookoverlast echter geen speerpunt van het fonds. Hiervoor acht het Longfonds de problematiek en de gemoeide belangen niet groot genoeg. De consequentie van deze redenering is dat het Longfonds op dit moment geen actief beleid voert op het voorkomen en bestrijden van houtrookoverlast en dit naar eigen verwachting in de toekomst ook niet gaat doen.

Hoewel de BPA de opstelling van het Longfonds respecteert, betreuren de BPA de beslissing van het fonds om zich niet actief in te zetten voor het tegengaan en voorkomen van de overlast die houtrook met zich mee kan brengen. De BPA wil slachtoffers van houtrookoverlast daarom oproepen om zich met hun problemen te melden bij het Longfonds.

Het is volgens de BPA van groot belang dat het Longfonds geconfronteerd wordt met de grote omvang en de enorme impact die met houtrookoverlast verbonden zijn.

De BPA geeft in een persbericht aan goede hoop te hebben dat deze meldingen het Longfonds zullen bewegen om haar opstelling te wijzigen en zich te mengen in de strijd voor het bestrijden en voorkomen van houtrookoverlast.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie