Inloopconcerten Amersfoortse koren

16 januari 2013 om 00:00 Cultuur

AMERSFOORT - Scholen in de Kunst/Bureau Amateurkunstverenigingen Amersfoort organiseert in samenwerking met de Amersfoortse koren een serie van vier gratis inloopconcerten op de zaterdagmiddag in januari en februari. Door de enthousiaste reacties en grote belangstelling van het publiek is het een jaarlijks terugkerend evenement geworden.

De inloopconcerten zijn gratis te beluisteren. Elk koor treedt een half uur op en alle concerten duren van 14.30 tot 17.00uur. Het aantrekkelijke voor de bezoeker is dat men zo naar binnen kan lopen om kortere of langere tijd te luisteren. Voor mensen die minder bekend zijn met koormuziek: een ideale manier om hiermee kennis te maken. Voor de liefhebber: een leuk extraatje. En voor degene die op zoek is naar een koor om zich bij aan te sluiten een mooie manier om kennis te maken met in totaal zestien Amersfoortse koren.

Het eerste inloopconcert van vier koren zal op zaterdag 19 januari plaatsvinden in de Bergkerk. De week daarna geven vier andere koren een concert in de Nieuwe Kerk aan de Leusderweg. De serie wordt op zaterdag 2 februari vervolgd in de Fonteinkerk aan de Robert Kochstraat en de hekkesluiter is de Boogkerk in Nieuwland waar op zaterdag 9 februari de laatste vier koren hun concert geven. Meer informatie over de concerten in februari volgt in een volgende krant. Voor meer informatie: Irina Zembsch van Scholen in de Kunst 033- 479 80 23.

Bergkerk (Bergkwartier): Zaterdag 19 januari 2013

Dr. Abraham Kuyperlaan 2, 3818 JC Amersfoort

14.30-15.00u: Amersfoorts Kamerkoor

Dirigent: Jos Leussink

Het Amersfoorts Kamerkoor is in 1972 opgericht door Andries Clement, in 1976 werd Jos Leussink zijn opvolger. Het koor telt 22 enthousiaste en geoefende leden, en voert in hoofdzaak a capella repertoire uit van Renaissance tot heden.

In 2012 vierde het koor zijn 40-jarig bestaan met een feestelijk concert in de St.Aegtenkapel.

Het repertoire van 19 januari:

1.Twee liederen van Jos van Amelsvoort

2.De 3 Shakespeare Songs van Ralph Vaughan Williams

3.Enkele liederen van J.Brahms

Voor meer informatie: www.amersfoortskamerkoor.nl

15.00-15.30u: St. Joris Kamerkoor

Dirigent: Bas Ramselaar

Tijdens het inloopconcert op 19 januari staan werken uit recente en komende producties van o.a. Sweelinck, Mozart,?Diepenbrock, Verhulst, Andriessen en De Klerk op het programma. Aansluitend verleent het koor de muzikale medewerking aan de vespers in de St. Joriskerk (aanvang 17.00 uur).

Voor meer informatie: www.stjoriskamerkoor.nl

15.30-16.00u: Jammin’

Dirigent: normaal Binne Meijer op 19 jan: Alfred de Jonge

De 20 zangers en zangeressen van Jammin’ zingen acapella pop, jazz en rock onder leiding van Binne Meijer.?De nummers in het repertoire?zijn rustig en stevig,?serieus en cabaretesk.?Jammin’ presenteert zich met een mooie show waarvoor regisseuse Marjolein van der Vlies de regie bedenkt.?

Jammin’ treedt ongeveer 6 keer per jaar op, waarvan één optreden bij een gejureerd festival. Zo doet deze groep in november mee op het landelijke BALK TOP festival in de Doelen in Rotterdam, met de top 8 van amateur vocal groups.?

Eind november brengt Jammin’ hun derde avondvullende theatershow ‘Dat doen we anders nooit’ op de planken van Theater De Lieve Vrouw.

Voor dit alles zoekt Jammin’ een ervaren bas om de gelederen te versterken. De groep repeteert op de donderdagavond in Amersfoort en vraagt de bereidheid om thuis te studeren met behulp van oefenfiles. Noten lezen en zangles zijn geen eisen maar maken het wel makkelijker. Geïnteresseerden?zijn op donderdag 24 januari welkom op onze open repetitie. Voor meer informatie: www.jammin.vg

16.00-16.30u: Wachter Ensemble

Artistiek leider: Peter den Ouden

Het Wachterensemble bestaat uit negen geschoolde zangers die allen in diverse amateurkoren zingen. Zij hebben er veel plezier in om ook in een klein ensemble op een verfijnde manier muziek te kunnen maken, waarbij zij eens in de drie weken repeteren onder leiding van hun coach Peter den Ouden. Inmiddels heeft het ensemble sinds haar 2-jarig bestaan diverse concerten gegeven waarbij het hoogtepunt een tournee naar Suriname was.

Veel succes oogstten zij daar o.a. tijdens een concert in de prachtige houten kathedraal van Paramaribo. Het repertoire dat het Wachter Ensemble op 19 januari ten gehore zal brengen is: Kyrie en Gloria uit Missa Brevis van Giovanni Pierluigi da Palestrina, Motet ‘O Heiland, Reiss die Himmel Auf’ Opus 74 No. 2 van Johannes Brahms en Sechs Lieder im freien zu singen, Opus 41 van Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Voor meer informatie: Peter den Ouden, 06-532 11 065.

Nieuwe kerk (Leusderkwartier): Zaterdag 26 januari 2013

Leusderweg 110, 3817 KD? Amersfoort

14.30-15.00u: Christelijk Gemengd Koor “Cantate Deo”

Dirigent: Peter Eilander

Het Chr. Gemengd Koor “Cantate Deo” uit Amersfoort geniet al vele jaren bekendheid in de wereld van de gemengde koren. Het koor bestaat uit 105 leden. Vooral de laatste jaren is deze bekendheid te danken aan de uitvoering van grotere klassieke werken.

Het repertoire is gevarieerd en bestaat uit psalmen, geestelijke liederen en grotere koorwerken. Zo zijn in het verleden o.a. Psalm 42 en 95 van F. Mendelssohn, het Hallelujah van G.F. Händel, de Messe Solennelle van L. Vierne, Bethlehem van J.H. Maunder, Crucifixion van J. Stainer en een aantal liederen van A. Guilmant uitgevoerd.

Peter Eilander dirigeert het koor met groot enthousiasme. Hij streeft naar perfectie in de zang, waarbij hij accenten legt die passen bij de inhoud van het repertoire.

Voor meer informatie: www.cantatedeo.nl

15.00-15.30u: Chantatouille

Dirigent: Karel Smit

Kamerkoor Chantatouille is een hecht gezelschap bestaande uit 20 enthousiaste amateurzangers. Onder leiding van dirigent Karel Smit heeft het koor een veelzijdig repertoire opgebouwd: van madrigalen en chansons uit de Renaissance tot aan werk van hedendaagse componisten, van religieuze werken tot aan volksmuziek. Chantatouille brengt uitdagende a capella muziek met een voorkeur voor minder bekende werken.

15.30-16.00u: Tourdion

Dirigent: Grietje Houwink

Tourdion is een gemengd koor uit Amersfoort dat sinds 1979 bestaat en ongeveer 35 leden heeft. Het repertoire is zeer afwisselend, van klassiek tot pop en alles wat daar tussen ligt in diverse talen. De laatste jaren draait bij de concerten alles om een thema,?zoals bijvoorbeeld:?,,Liefde’’, ,,Only Time’’ en ,,Tourdion en route’’.? Het thema van het laatste jaarconcert was ,,The Bright Side of Life’’. In 2013 gaat het koor aan de slag met het repeteren rondom een nieuw thema.

Tourdion repeteert elke donderdagavond m.u.v. de zomervakantie?en de kerstvakantie van 20.30 tot 22.30 uur in ‘de Bron’, Vogelplein 1 te Amersfoort.

Voor meer informatie: www.tourdionamersfoort.nl

16.00-16.30u: Tourdion Petitfour

Dirigent: Grietje Houwink

Tourdion Petitfour bestaat uit zeven enthousiaste mensen. Zij zingen meerdere muziekgenres, musical, madrigalen, licht klassiek, maar ook populaire muziek.

Bij dit optreden zingt Tourdion Petitfour:

- Cheek to cheek van Irvin Berlin

- Kiss from a rose van Seal

- My Bonny lass; madrigaal

- Don’t worry, be happy van Bobby McFerrin

- Besides a fountain, madrigaal

- Gabriella Sang uit de film ,,As it is in Heaven’’

Voor meer informatie: www.tourdionamersfoort.nl

Tourdion Petitfour bestaat uit zeven enthousiaste mensen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie