Slotkwartier HVC noodlottig

16 januari 2013 om 00:00 Sport

ZEIST - Het laatste kwartier van de inhaalwedstrijd tegen Zeist is vierdeklasser HVC zondag op sportpark Dijnselburg noodlottig geworden. Tot de 75e minuut hielden de Amersfoorters zich op het moeilijk bespeelbare grasveld van Zeist goed staande en leek minimaal een remise tot de mogelijkheden voor de formatie van trainer Bert Trappel te behoren. Met een man minder ging het echter in de slotfase toch fout. De thuisclub passeerde HVC doelman Paul Fokkens nog drie keer en won het duel met 5-2.

Een geflatteerde uitslag omdat het krachtsverschil tussen beide teams niet zo groot was. Twee cruciale momenten in de wedstrijd kostten de bezoekers de winst. Rene van der Vorst miste in de 34e minuut een strafschop, waardoor HVC verzuimde een 1-2 voorsprong te nemen. De tweede tegenvaller was de rode kaart (twee keer geel) die Hassan Karadag in de 69e minuut te zien kreeg. Met een man minder slaagde HVC er nog wel een 2-1 achterstand weg te werken, dankzij een doelpunt van Aziz Tighadouin: 2-2. Voor de eerste HVC treffer had in de 19e minuut Jeffrey Merts gezorgd.