Nieuw bestuur Sofie aan tafel

4 januari 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Sinds 2007 wordt Sofie aan tafel georganiseerd door een vaste kern 'Sofietjes'. Zij hebben de stichting overgedragen aan betrokken Amersfoorters: Helma van Schendel, Johanna van der Werff en Marco Gelens. Zij organiseren vanaf nu Sofie aan tafel. Op zaterdag 23 maart 2013 is er weer een nieuwe Sofie aan tafel. Op en rond die dag ontmoeten duizenden Amersfoorters elkaar aan de keukentafel.

Sofie aan tafel is ontstaan in aanloop naar het 750-jarige bestaan van de stad in 2009. Het begon in 2007 met tien tafels. In 2009 waren er 750 tafels gedekt. Tijdens Sofie aan tafel nodigen Amersfoorters verspreid over de stad andere inwoners uit om samen te eten. Mensen die ze nog niet zo goed kennen, bijvoorbeeld de overburen, kinderen uit de buurt of degene die altijd de honden uitlaten. Het gaat niet om uitgebreid koken, het gaat om de ontmoeting. Inwoners kunnen zo veel mensen uitnodigen als ze zelf willen tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner.

Sofie aan tafel wordt ook georganiseerd in Nijkerk, De Bilt en Utrecht, maar onder een andere naam, onder meer Mandy aan tafel (Nijkerk) en Mathilde aan tafel (De Bilt).

Kijk voor meer informatie op www.sofieaantafel.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie