Kunstzinnige kinderworkshop 'Hoe blauw zijn de golven?'

3 januari 2013 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - in Museum Flehite zijn op dit moment schilderijen van de Franse schilder Tobeen te zien. Tobeen woonde lange tijd in het drukke (in) Parijs, maar hij hield eigenlijk meer van rust en stilte. Hij reisde regelmatig naar zijn geboorteplaats Bordeaux. Daar trok hij naar de bossen en de wijngaarden of naar het Baskenland. Hij hield van de havenplaatsen, de kleine dorpen aan de voet van de Pyreneeën en de natuur. Deze onderwerpen keren steeds terug in zijn schilderijen.

In de workshop 'Hoe blauw zijn de golven?' gaan de kinderen samen met kunstenares Doke Melman een aantal schilderijen van Tobeen heel goed bekijken. Wat is er te zien? Hoe heeft de schilder het aangepakt? Wat is zijn werkwijze? Wat zijn de onderwerpen, en kunnen de kinderen zich daarin vinden?

Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag om een eigen kunstwerk te maken met Tobeen als voorbeeld en het water als onderwerp. Hoe hoog en hoe blauw gaan zij de golven maken? Aan het eind van de workshop mogen ouders komen kijken naar het resultaat. Het kunstwerk mag na afloop mee naar huis.

Datum en tijd

Kinderworkshop 'Hoe blauw zijn de golven?' wordt gegeven op zondag 20 januari van 14.00 tot 15.30 uur.

Kosten & reserveren

De kosten per kind zijn: € 7, 50 (inclusief materiaal en limonade).

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Er kunnen maximaal 12 kinderen meedoen.

Reserveren is gewenst en kan via tel 033 - 247 11 00 of info@museumflehite.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie