Ragazze strijkkwartet bij kaarslicht

3 januari 2013 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Het Ragazze Strijkkwartet zal op 19 januari een klassiek concert verzorgen in de Johanneskerk in Amersfoort. Bij kaarslicht welteverstaan.

Het Ragazze Strijkkwartet komt binnenkort naar Amersfoort. Dit jonge, Nederlandse strijkkwartet is niet meer weg te denken uit de Nederlandse klassieke muziekwereld. Met name de veelzijdigheid van het kwartet is uitzonderlijk. De vier 'ragazze' (Italiaans voor 'meisjes') schromen niet om samenwerkingen aan te gaan met componisten, musici, makers en kunstenaars uit andere muziekstijlen en andere kunstdisciplines. Momenteel zijn zij bovendien te zien als huiskwartet in het programma 'De Tiende van Tijl'. En op 19 januari zullen zij een concert verzorgen uit de serie van Verrassend Klassiek in Amersfoort, het Kaarslichtconcert.

Het concert is het derde uit de reeks van zes concerten die concertserie Verrassend Klassiek dit jaar organiseert. Elk van deze concerten biedt klassieke muziek op topniveau vanuit een enigszins ongebruikelijke invalshoek. Organisator Frank Oppedijk: ,,Het Kaarslichtconcert is het meest sfeervolle concert uit de serie. Wanneer al het elektrisch licht dooft en de kaarsen worden ontstoken, ontstaat de perfecte ambiance voor een avond vol romantiek, passie, verwondering, verstilling en natuurlijk de mooiste klassieke muziek door het Ragazze Strijkkwartet.''

Vorig jaar organiseerde Verrassend Klassiek ook een Kaarslichtconcert. Het bleek een van de populairste concerten uit de reeks te zijn. Reden voor herhaling dus. ,,Midden in de winter, als de nachten lang en donker zijn, vindt dit concert plaats. Veel mensen hebben dan behoefte aan een concert in een intieme en sfeervolle setting. Met natuurlijk weer prachtige klassieke muziek door een topensemble. Ik verwacht weer een prachtige avond en veel publiek!'', aldus Oppedijk.

Kaarslichtconcert door het Ragazze Strijkkwartet - 19 jan. 2013, 19.30-21.00 uur, Westsingel 30, Amersfoort. Kaarten en meer informatie: www.verrassendklassiek.nl of 06-17428006.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie