BPA: Geen verdere stappen tegen Smit en van Vliet

28 december 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Burger Partij Amersfoort (BPA) ziet af van verdere gerechtelijke stappen tegen de twee ex-BPA- gemeenteraadsleden Gerard van Vliet en Raphaël Smit.

Dat hebben de BPA-raadsleden Ruud Schulten en Hans van Wegen via een persbericht bekendgemaakt.

Van Vliet en Smit stapten in maart vorig jaar samen met Onno Roelé uit de BPA. Volgens hen had oprichter en raadslid Hans van Wegen gesjoemeld met fractiegelden. Burgemeester Lucas Bolsius deed daarop aangifte en een onderzoek door de Rijksrecherche volgde.

Hans van Wegen stelde vanaf het begin dat Van Vliet en Smit vanaf respectievelijk 2006 en 2008 intensief bij alle interne zaken van de BPA waren betrokken en nooit eerder een signaal hadden gegeven dat er iets mis zat binnen de partij.

Onlangs concludeerde het Openbaar Ministerie dat er geen bewijs was voor fraude. Een aanklacht van Van Wegen tegen Van Vliet en Smit wegens smaad werd echter ook door het OM geseponeerd. De BPA heeft daarom besloten ,,geen energie meer te steken in het langs gerechtelijke weg aan de kaak stellen van de smadelijke uitspraken waarop beide de heren Smit en Van Vliet hun stap om onder eigen politieke vlag de raadszetels van de BPA te blijven bezetten, baseerden'', zo staat in het persbericht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie