Bericht was met foto

28 december 2012 om 00:00 Nieuws

L.S.

Onderstaand zend ik u een artikel voor de komende krant.

Winterexpositie in 'De Pastorie'

In 'De Pastorie' in Hoogland vond op zondag 16 december de officiële opening plaats van een winterse expositie. Tot en met 7 januari 2013 herbergt het parochiecentrum naast de St. Martinuskerk de bijzondere kerststal van Hannie van Grondelle. De stal wordt omringd door geschilderde winterlandschappen. Kunstgroep BU 19 vervaardigde de schilderijen speciaal voor deze expositie.

Kerststal

Sinds enkele jaren wordt de kerststal van Hannie van Grondelle in de kerstperiode aan het publiek getoond. De kerstgroep bestaat uit beelden die haar ouders aanschaften tijdens hun jaarlijkse bedevaart naar Kevelaer. De oudste broer van Hannie bleef in het ouderlijk huis wonen en na zijn overlijden was het moeilijk om een goede plek voor de vrij grote beelden te vinden. In de hal van de pastorie komt de groep goed tot zijn recht en draagt bij aan een warm kerstgevoel.

Winterlandschappen

Sita de Lange, Henny Timmerman en Patricia Veenman volgden schilderles van de bekende Amersfoortse kunstenares Julia van Raamsdonk. Nu vormen zij samen kunstgroep BU 19 en werken met veel passie aan hun schilderijen op doek of paneel.

Sita heeft een krachtige penseelstreek en vindt haar inspiratie in ruige bergen en stromende beken. Henny zet realistische winterlandschappen op het doek met als onderwerpen onder andere wintersportvakantie, ijs op het Markermeer, sneeuwhopen en bevroren sloten. Patricia werkt het thema 'Winterse voorstelling' op eigen wijze uit en volgt daarbij volledig haar gevoel. Dit resulteert in forse doeken en strakke lijnen.

De verschillende en zeer eigen stijlen maken de expositie een voor de kijker aansprekend geheel.

De schilderijen van BU 19 blijven tot 20 januari 2013 te bewonderen in 'De Pastorie'.

Bezoekmogelijkheden

U kunt de expositie bezoeken na kerkdiensten en op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur. In het laatste geval moet u even aanbellen bij 'De Pastorie' aan de Kerklaan 22 in Hoogland. Er is een gastvrouw aanwezig die u ontvangt.

EINDE

Tevens zend ik u nog een aantal foto's

<<...>> <<...>> <<...>>

Ik zie de reactie tegemoet en ik wens u een goed oud en nieuw!!

Met vriendelijke groeten

Gerard Hilhorst

P.R. functionaris Locatieraad St. Martinus

p/a Wittert van Hooglandlaan 28

3828 LH Hoogland

:mailto:Gerard01@planet.nl

(033 - 4532800

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie