MuzieklesinAmersfoort verhuist naar centrum

27 december 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Na vier jaar zoeken heeft MuzieklesinAmersfoort (MIA) een vast onderkomen gevonden in de binnenstad. Deze kerstvakantie verhuist de particuliere muziekschool vanuit Zielhorst naar de kelder van BügelHajema adviseurs, aan de Utrechsteweg 7.

Dit voormalige bankgebouw is dankzij de dikke muren een bijzonder geschikte locatie voor muziekles. Voor de medewerkers van BügelHajema zijn de nieuwe onderburen een aangename afwisseling.

Tegelijk met deze verhuizing wordt het lesaanbod uitgebreid. Tot nu toe bestond dat uit de instrumenten gitaar, basgitaar en drums. Nu komen daar zang en piano bij. De muziekschool wil een centrale plek worden voor muzikanten en bands van alle niveaus en alle leeftijden. Er komt dan ook een sfeervolle ontmoetingsruimte en een opnamestudio.

MuzieklesinAmersfoort werd in 2008 gestart onder de naam 'Drum & Gitaarschool Amersfoort'. Door de grote vraag naar praktijkgericht muziekonderwijs werd het initiatief al snel een succes. Via de Stichting Welzijn Amersfoort huurde de school lesruimtes in wijkcentrum 't Katshuis en later in het Middelpunt. Maar de wens om zelfstandig een ruimte te betrekken bleef altijd aanwezig. Mede-eigenaar Harke de Vlas: ' Sinds onze oprichting zijn we op zoek geweest naar een vaste plek die we helemaal zelf konden inrichten. In die vier jaar zijn we een paar keer dichtbij geweest, maar het ging steeds op het laatste moment mis. Met de sluiting van de wijkcentra werd het nu wel erg spannend, dus we zijn superblij dat het eindelijk gelukt is'.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie