Festival of lessons and carols groot succes

21 december 2012 om 00:00 Nieuws

SCHOTHORST - Onlangs hield de scholengemeenschap Guido de Brès in Amersfoort een bijzondere en sfeervolle kerstviering. Op initiatief en onder leiding van kunst- en muziekdocent Rita Nieuwenweg werd er een programma uitgevoerd met Engelse carols en bijbellezing in de Boogkerk in Amersfoort. 

De  veelzijdigheid aan talenten bij leerlingen en docenten kwam op deze avond heel goed naar voren.  Vier leerlingen namen de lezingen op zich.  Andere leerlingen zongen in verschillende samenstelling de carols.  Een groep HAVO-4/5-leerlingen vormde een koor. Ook delen van de vwo-klassen vormden verschillende koorcombinaties en zongen verschillende liederen. Daarnaast deden verschillende instrumentalisten mee. Er was zelfs een dubbelkwartet van leerlingen en docenten.

De belangstelling van ouders, leerlingen en docenten was groot. Een leerling: ,,'t Is eigenlijk niet mijn muziek, maar ik vind het toch mooi!'' 

Naast de traditionele carols werden er ook delen uit de Messiah van Händel gezongen: Guido de Brès doet elk jaar met tientallen leerlingen mee aan de zogenaamde Scratch-dagen in Leiden, waar met scholieren in de Pieterskerk massaal de koorgedeelten van de Messiah worden gezongen.

Guido de Brès is na het succes van dit jaar van plan om jaarlijks een kerstviering met lessons and carols te organiseren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie