PvdA: Krachtig signaal tegen discriminatie

20 december 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De PvdA vindt het onacceptabel dat niet-westerse migranten nog steeds tegen discriminatie aanlopen bij het zoeken naar een baan. Onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau wijst uit dat uitzendbureaus de voorkeur geven aan autochtone werkzoekenden. PvdA-raadslid Youssef El-Messaoudi maakt zich hier ernstig zorgen over en vraagt de gemeente om een voorbeeldrol op te pakken en uit te stralen dat dergelijk ongewenst en onwettig gedrag altijd voorkomen en aangepakt dient te worden.

Bewustwording van discriminatie speelt volgens de PvdA een belangrijke rol bij het voorkomen en aanpakken hiervan, en volgens de partij mag van elke burger verwacht worden dergelijk gedrag niet te vertonen en bij anderen niet te tolereren. De gemeente heeft hier een voorbeeldrol in. ,,Door middel van voorbeeldgedrag, zowel intern als extern, moet de gemeente uitstralen dat dergelijk ongewenst en onwettig gedrag altijd voorkomen en aangepakt dient te worden'', aldus El-Messaoudi.

Het PvdA-fractielid wil daarom dat het college een krachtig signaal af gaat geven tegen discriminatie, zodat duidelijk wordt dat dit niet getolereerd wordt in Amersfoort en daar ook naar te handelen. ,,Is het college bereid om geen zaken te doen met uitzendbureaus die zich schuldig hebben gemaakt aan discriminatie bij hun dienstverlening?", wil El-Messaoudi weten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie