Oranje Fonds nomineert Matchpoint Amersfoort voor Appeltje van Oranje 2013

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het Oranje Fonds nomineert Matchpoint Amersfoort met het initiatief Droomboom on Tour voor een Appeltje van Oranje. Het thema voor de komende uitreiking is Alle jaren tellen. Alle genomineerden brengen groepen mensen van verschillende leeftijden bij elkaar. Ieder jaar in mei ontvangen de winnaars op Paleis Noordeinde de prijs uit handen van Prinses Máxima. De Appeltjes van Oranje worden ook wel de 'Oscars van de welzijnswereld genoemd'.

Matchpoint Amersfoort brengt met Droomboom on Tour Binnen scholieren en ouderen bij elkaar. Jongeren gaan op bezoek bij een verzorgingstehuis. Jong en oud ontmoet elkaar rond de Droomboom. Daar inventariseren de jongeren de wensen van de ouderen en brengen die aan het einde van de projectperiode in vervulling. Elk kwartaal verhuist de Droomboom naar een andere zorginstelling.

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Koningin Beatrix, en een geldbedrag van €15.000. In mei 2012 reikt Prinses Máxima de prijs uit op Paleis Noordeinde.

De Appeltjes van Oranje worden in 2013 voor de 11e keer uitgereikt. Het thema van deze editie is Alle jaren tellen. De 10 genomineerde initiatieven verbinden op succesvolle en innovatieve wijze diverse leeftijdsgroepen met elkaar. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, vertelt: ,,Het Oranje Fonds wil op duurzame wijze groepen mensen bij elkaar brengen die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten. Samen activiteiten ondernemen met mensen die een stuk ouder of jonger zijn dan jijzelf zorgt voor begrip en respect voor elkaar. Ook Matchpoint Amersfoort zet zich daar vol enthousiasme voor in.''

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie