2013

27 december 2012 om 00:00 Nieuws

Amersfoort in 2013. Blijven we vrij van overschrijdingen. Blijven we vrij van politieke blunders. Blijven we vrij van alle clichés van raadsleden en wethouders.

Verschijnt raadslid Mustafa Özcan wel/niet. Blijven we vrij van doodschoppen op de voetbalvelden. Blijven we vrij van Kafkaiaanse toestanden. Blijven we vrij van zakkenvullers, graaiers, fraudeurs en profiteurs.

Komt raadslid Hans van Wegen veel/weinig in de publiciteit. Kan de voedselbank worden opgeheven. Betaalt raadslid Onno Roelé die bekeuring wel/niet. Blijven we gevrijwaard van lekkende media. Komt er een stabiel college van burgemeester en wethouders.

Slaagt informateur Geert Jansen in zijn formatiepoging of wordt het een lijmpoging. Wordt er nog geknuffeld tussen Manfred (VVD) en Hiske (GL). Scherven geluk gaan brengen dankzij Tim Vonk van DirckIII.

Verdwijnt pesten voorgoed uit het Amersfoorts onderwijs. Zet oud-raadslid Grace Tanamal Amersfoort op de kaart daar in Den Haag. Sluiten we de kunst en cultuur in Amersfoort weer in ons hart. Krijgen we nog wat meer citaten en schriftelijke vragen van raadslid Ramon Smits Alvarez. Dit jaar was het maar magertjes.

Komt Mediagroep EVA uit met zijn subsidie en gaan ze ons enorm verrassen met een sublieme programmering. Gaan KEITV en Rob Lampe (AG) vrolijk verder met verrassende filmpjes maken. Krijgen we een promovendus op voetbalgebied. Blijft tennisvereniging ALTA in de eredivisie. Valt er nog een kampioen te huldigen bij de overige sportclubs. Wint een Amersfoorter de marathon.

Komt er in december eindelijk weer een ijsbaantje op het Lieve Vrouwekerkhof. Krijgen Jacob du Boeuff en Corrie van Amstel (lees Krijco) nu wel genoeg (financiële) steun.

Gaat het Eemplein een gouden toekomst tegemoet. Gaan hondenbaasjes nu echt de poep van hun huisdier met zo’n zakje oprapen. Gaan de deuren van cultuurtempel De Kamers in Vathorst weer snel open. Gaat de familie De Keijzer nog fietsen met vrienden langs zonnige terrassen en idyllische plekjes.

Wordt de Eemhaven weer net zo druk en gezellig als in 2012. Gaan we van de zomer weer ‘Tjalkje Trekken’. Gaan we weer een sloepje van ‘Aan Het Roer’ huren. Worden de bruggen weer bediend.

Wordt er een recordbedrag bij elkaar gefietst op 26 mei tijdens het evenement ‘De Berg Op’ voor Kika. Gaat het Randenbroekerbos nog wat worden.

Blijft stadsdichter Cees van Weerd lekker soms de vinger op de zere plek leggen. Gaan columnisten Guido de Wijs en ondergetekende nog een jaartje door. Blijven De Stad Amersfoort-journalisten Margreet, John en André behouden voor dit prachtblad. Komt er een bestemming voor de Elleboogkerk. Laat de vroedmeesterpad zijn fluitje weer horen. Komen er nog wereldtoppers optreden in theater De Flint. Behouden De Saffraan en Blok’s restaurant hun Michelin ster.

Maar het allerbelangrijkste, Haal ik mijn pensioen 14 januari 2013!

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie