Lenaert Nicasiusspeld voor Willem van Loon

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - Secretaris Willem van Loon van de stichting Kapel van Coelhorst heeft woensdag de Lenaert Nicasiusspeld gekregen. Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Lucas Bolsius tijdens zijn afscheid in Café Het Hoekje te Hoogland. Van Loon ontving de Amersfoortse onderscheiding voor zijn langdurige inzet als secretaris van de stichting, voor de realisatie van de restauratie en onderhoud van de Kapel van Coelhorst.

Sinds 1995 is Willem van Loon actief voor de stichting Kapel van Coelhorst. Deze stichting bracht geld bijeen voor de restauratie van de Kapel en beheert sindsdien de Kapel. Naast het secretariaat van de stichting toonde hij grote persoonlijke inzet bij de volledige restauratie van de Kapel. Door zijn inspanningen bevindt de Kapel zich momenteel in een uitstekende staat van onderhoud. Hij ontwikkelde een website en beheerde het archief. Het archief is inmiddels overgedragen aan Archief Eemland.

In de periode 1993/1994 was hij als onbezoldigd opzichter betrokken bij de bouw van het oecumenisch centrum "Het Brandpunt" in Kattenbroek. Daarnaast was hij secretaris van de bouwcommissie die namens de kerken was samengesteld.

Sinds 2005 maakt Van Loon ruim zes jaar deel uit van de Monumentencommissie/ Oudheidkundige vereniging Flehite en is hij een vaste bezoeker van het Historisch café.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie