Berghotel heeft eigen oplaadpunt voor elektrische voertuigen

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

BERGKWARTIER - Het Berghotel aan de Utrechtseweg heeft sinds 3 december een eigen oplaadpunt voor elektrische voertuigen. Bij het hotel kunnen elektrische voertuigen worden opgeladen op een speciaal daarvoor bestemde parkeerplek.

Er zijn in Nederland al diverse oplaadpunten voor elektrische auto's, maar sinds begin december kan er ook een load-stop worden gemaakt bij het Berghotel. Een extra service die het hotel aanbiedt voor de gasten. In samenwerking met het in Soesterberg gevestigde elektrotechnische installatiebureau Elektrofort werd deze paal geplaatst.

Patrick van Os, general manager van het Berghotel, neemt maatschappelijk verantwoord ondernemen zeer serieus en hij wil hier dan ook zo veel mogelijk invulling aan geven. ,,Elektrisch rijden kan daarom niet worden overgeslagen. Het levert een grote bijdrage aan de duurzaamheid en luchtkwaliteit van Amersfoort en dat vind ik belangrijk. Nu is het Berghotel dus een plek waar u niet alleen uzelf, maar ook uw auto kunt opladen.''

Omdat er bij het oplaadpunt bij het Berghotel gebruik wordt gemaakt van een snellaadpaal, is de auto in zeer korte tijd geladen. In maar liefst de helft van de totale tijd dat de auto moet laden, is de accu al voor 80% vol. De eerste elektrische auto die de paal mocht opladen was de auto van Theo Smits van Rovam Citroën.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie