Brand in winkel na bedreigingen

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - In een winkel met computerspellen aan de Zuidsingel is dinsdagavond brand uitgebroken. Mogelijk is er sprake van brandstichting.

De melding kwam rond 22.30 uur bij de brandweer binnen. De brandweer rukte vervolgens uit met vier voertuigen en al snel werd de brand opgeschaald naar een middelbrand. Hoewel er geen vlammen zichtbaar waren, was er volgens de brandweer niet alleen serieus gevaar voor het pand zelf maar ook voor de aangrenzende percelen. Een aantal bewoners zijn dan ook uit voorzorg geëvacueerd.

De rookontwikkeling was groot en het bleek niet snel duidelijk waar de vuurhaard zich precies bevond. De brandweer zette een hittegevoelige camera in om te kunnen beoordelen waar zich de hittebronnen bevonden. De omgeving van het pand werd geheel afgezet. De schade aan de zaak is groot.

Volgens de eigenaar ligt er mogelijk een link met bedreigingen die hij eerder had gekregen. Op de muren van zijn zaak zijn teksten als "brand in hel" gespoten. Hij houdt er rekening mee dat de brand hiermee mogelijk verband houdt. Een woordvoerder van de politie zegt nog niets te kunnen zeggen over een mogelijk verband. Wel worden de bedreigingen meegenomen in het onderzoek naar de brand. (Bron: Kevin Zuijdendorp)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie