,,Creative duizendpoot" Bas Westerweel verruilt DierenPark voor radio

18 december 2012 om 00:00 Nieuws

BERGKWARTIER - Bas Westerweel legt zijn functie als creatief directeur van DierenPark Amersfoort vanaf januari neer. Hij pakt zijn oude liefde voor het radiovak weer op. De oud-radio- en televisiepresentator zal de nieuwe radiozender Sublime FM creatief leiden en hij krijgt er ook zijn eigen ochtendprogramma.

Westerweel was bijna anderhalf jaar creatief leider van DierenPark Amersfoort. In deze rol gaf hij mede gestalte aan de focus van het DierenPark op jonge kinderen, gezinnen en het speelse karakter van het park. De award die DierenPark Amersfoort recent ontving voor meest kindvriendelijke dierentuin van Nederland was een bekroning op zijn bijdrage. Ook het succes van de Klim Alles-route heeft daaraan bijgedragen. Via dit parcours balanceren bezoekers boven de beren en klauteren zij door de volière.

Westerweel zal binnen DierenPark Amersfoort niet worden opgevolgd door een nieuwe creatief directeur. ,,Zijn werkzaamheden worden intern overgenomen. Bas heeft dusdanig zijn stempel gedrukt op bijvoorbeeld de nieuwe huisstijl dat we voorlopig daarop kunnen voortborduren", zegt woordvoerder Lize de Graaf. ,,Het was hartstikke leuk om met hem samen te werken. Hij is echt een creatieve duizendpoot. Dat hij terug wil naar de radio is jammer, maar hij blijft gelukkig wel als ambassadeur van DierenPark Amersfoort bij ons betrokken. Dus als we zijn creatieve geest even nodig hebben, is hij dichtbij."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie