Ravelijn zoekt vrijwillige chauffeurs

14 december 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Ravelijn zoekt vrijwilligers die senioren van en naar de dagbesteding in de Nieuwe Kerk aan de Leusderweg brengen. Senioren met beginnende dementie kunnen hier elke maandag, dinsdag en vrijdag terecht bij de activiteiten van DementieD.

Voor de kwetsbare cliënten van de dagbesteding zijn het openbaar vervoer en de (regio)taxi vaak geen haalbare kaart. ,,Cliënten moeten buiten wachten tot de taxi er is. Ook worden ze niet naar hun huisdeur begeleid. We kennen voorbeelden van mensen met beginnende dementie die de weg naar hun huis niet konden vinden en door Amersfoort zijn gaan dwalen'', zegt Lenske Jonker van Ravelijn, coördinator van de vrijwillige chauffeurs.

,,Deze ouderen hebben iemand nodig die hen letterlijk en figuurlijk over de drempel helpt. Zij komen zelfstandig niet meer buiten. Wat hulp bij praktische zaken, zoals bij het aantrekken van de jas en het afsluiten van de woning, is zeer welkom. Minstens zo belangrijk is een goede overdracht van de thuiszorg of mantelzorg richting de dagbesteding.''

Voor de senioren met beginnende dementie is Ravelijn specifiek op zoek naar vrijwilligers die op maandag, dinsdag of vrijdag een of twee uurtjes beschikbaar zijn. De vrijwilliger brengt de cliënt rond 9.30 uur naar de dagbesteding en/of rond 16.00 uur naar huis. De vrijwilligers die Ravelijn zoekt, zijn sociaal vaardig, accuraat en inlevend. Ook zijn ze in het bezit van een rijbewijs en eigen auto. Onkosten worden vergoed.

Vrijwilligerswerk in de functie van chauffeur, levert de vrijwilliger ook iets op, stelt Lenske Jonker. ,,Je bouwt een band op met de mensen die je brengt en haalt. Zij zijn blij dat je komt, en dat geldt ook voor de medewerkers van de dagbesteding. Zij ontvangen je met koffie en thee. Een paar keer per jaar krijg je een uitnodiging voor een gezellige bijeenkomst bij de dagbesteding. Verder maak je deel uit van een gezellig team van chauffeurs, met elk jaar enkele vergaderingen en gezellige bijeenkomsten.''

Kijk voor meer informatie op de website www.ravelijn.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie