Beroepschriften tegen bestemmingsplan Kersenbaan ongegrond verklaard

12 december 2012 om 00:00 Nieuws

LEUSDERKWARTIER - De Raad van State heeft uitspraak gedaan over de beroepschriften tegen het bestemmingsplan Leusderkwartier -Kersenbaan en de hogere grenswaarden voor geluid. Vrijwel alle beroepschriften zijn ongegrond verklaard. Dit betekent dat de aanvraag van de omgevingsvergunning en de aanbestedingsprocedure kunnen worden voorbereid voor de aanleg van de Kersenbaan. De Kersenbaan zorgt als verbinding tussen de A28 en de binnenstad van Amersfoort voor een betere bereikbaarheid van de stad.

Het bestemmingsplan Leusderkwartier-Kersenbaan is op 15 maart 2011 door de gemeenteraad vastgesteld. Dit bestemmingsplan bevat een gedetailleerde regeling voor de Kersenbaan, inclusief geluidsschermen, tunnelbak, voet- en fietspaden, parkeervoorzieningen, bermen en groenvoorzieningen.

Naast de beroepschriften over het bestemmingsplan zijn de beroepschriften over de ontheffingsprocedure Wet Geluidhinder eveneens ongegrond verklaard.

Met de aanleg van de Kersenbaan verbetert volgens de gemeente de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de omliggende woonstraten. Het eerste deel van de Kersenbaan, tussen Stationsstraat en de Leusderweg is in 2000 aangelegd. Het gaat nu om het deel van de Leusderweg tot de A28, waarvan de inrichting van kruispunt Roethof een belangrijk onderdeel is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie