Kerstuitzending met Amersfoorts tintje

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

René Erwich is onder meer lector aan de Academie voor Theologie in Ede. In 2011 werd hij parttime voorganger van de Baptistengemeente Amersfoort, die wekelijks samenkomt in het Farelcollege. Hem werd gevraagd om invulling te geven aan het kerstprogramma van Zendtijdvoor Kerken op 23 december. In dat programma wordt de muziek van koor Gospel Boulevard, afgewisseld met meer inhoudelijke fragmenten.

HOOGLANDERVEEN – Het kerstprogramma Good Tidings dat op zondag 23 december wordt uitgezonden op Nederland 2 heeft een Amersfoorts tintje. Voorganger René Erwich gaat in de uitzending in gesprek met bezoekers en leden van de Baptistengemeente Amersfoort over de actuele betekenis van het kerstverhaal.

Erwich en zijn collega Tichelaar kozen daarbij voor een experiment, in plaats van een meer traditionele overdenkingkerkdienst.

Erwich kijkt tevreden terug op de opnames. ,,In Hooglanderveen was een een deel van een boerderij speciaal voor de uitzending in kerstsfeer ingericht. Met 22 mensen zijn we daar in gesprek gegaan. Daar zaten heel verschillende types tussen: variërend van een bestuurders tot mensen die met jonge Marokkanen werken.”

Het leidde tot verschillende visies op de betekenis van Kerst anno 2012. ,,Voor de één is het vooral een Lichtfeest waar je van moet genieten. Maar bij een ander blijkt de behoefte om uit te vinden wat de maatschappelijke betekenis is van het Kerstverhaal.”

Kerstprogramma Good Tidings is op 23 december om 11.30 uur te zien op Nederland 2

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie