Nog effe gauw

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

Ben nog gauw naar de expositie van Heske ten Cate in De Observant geweest. Daar snel een glaasje prosecco gedronken met kunstpaus Ron Jagers. Wellicht voor de laatste keer een biertje aangeboden gekregen van ‘Gouden Parel’ Jan-Willem van Lieshout.

Daarna, voordat de wereld aanstaande vrijdag vergaat, de prijsuitreiking van de Catharina Soomersprijs in de regentenkamer van het Burgerweeshuis bijgewoond. Eigenlijk was de winnaar al lang bekend, er schijnt gelekt te zijn. Wethouder Sebastiaan van ‘t Erve werd erdoor overvallen tijdens zijn speech.

Direct daarna naar de Synagoge in de Drie Ringensteeg waar burgemeester Bolsius waarschijnlijk voor de laatste keer de zesde kaars mocht aansteken in de Menora ter gelegenheid van Chanoeka, het ‘feest van de lichtjes’.

Bij wereldrestaurant Dara de afsluiting van Amersfoort ‘Hoofdstad van de Smaak’ bijgewoond. Eigenaar Bülent Yokus gaat de keuken verplaatsen naar boven maar ik zou zeggen, Bülent, laat maar, want vrijdag bestaat de kans dat we er niet meer zijn. Zonde om dan nog zo’n dure investering te doen.

Op het Eemplein sprak ik wethouder Pim van den Berg die beloofde dat we weldra een biertje zouden gaan drinken in het nieuwe horecagedeelte. Maar, beste Pim kan het wat eerder want de voorspellingen zijn somber. Voor ik er niet meer ben wil ik dat slokje wel genuttigd hebben.

De museumwoning in de St. Bonifaciusstraat in het Soesterkwartier waar wij vandaag als juryleden verzamelen om de wijk in te fietsen om de mooist versierde kerstwoningen te beoordelen, kunnen we ook maar beter schrappen.

Alles wijst er volgens insiders op dat het einde der tijden in aantocht is. Mevrouw De Keijzer haalt tientallen dozen kerstspullen van zolder en is heerlijk bezig met kerstboom, kerststallen, kerstballen en kerstverlichting.

Is het verspilde energie of kunnen we opgelucht ademhalen als wij zaterdagmorgen wakker worden met de conclusie dat alles gewoon een rekenfout of fabel is waarna alles weer gewoon gezellig doorgaat.

Dat biertje met Pim komt er. De keuken verbouwen bij Dara gaan we meemaken. Over drie jaar is er weer een Catharina Soomersprijs. Dit keer hopelijk zonder dat de winnaar al is uitgelekt. Gaan we weer lekker soep eten tijdens Chanoeka. Haalt kleindochter nog een zwemschubje en heeft uw stukjesschrijver al weer talloze borrels bezocht. Zoals daar zijn de borrel van de brugwachters in Apeldoorn, de borrel van woningcorporatie Alliantie, de borrel van De Stille Fanfare en niet te vergeten de nieuwjaarsborrel van onze mooie stad.

In het nieuwe jaar gaan we ook de 150.000e inwoner verwelkomen, kortom we gaan gewoon lekker verder met ons bestaan. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die rotsvast geloven in deze ‘Doomsday’.

Als ze van plan zijn hun testament te maken, u kunt mij met een gerust hart even benoemen. Gaarne hef ik het glas op een geweldloos, sportief, respectvol, gezond, voorspoedig, plofkipvrij, bultrugvrij en Jan Smit/Nick&Simon/3JS vrij 2013.

Fijne Kerstdagen en denkt u weer aan de calorietjes?

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie