Politie stuit op illegaal vuurwerk

11 december 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD/KOPPEL - Een aanrijding tegen een brugleuning bij de Stadsring heeft er zondagochtend toe geleid dat agenten een een partij illegaal vuurwerk hebben aangetroffen in een woning aan de Boogschutter.

Rond 08.00 uur werd de politie gebeld dat een 28-jarige Amersfoorter met zijn auto over een fietspad nabij de stadsring reed en ter hoogte van de Monnikendam tot stilstand kwam tegen een brugleuning. Agenten troffen de automobilist slapend in zijn auto. Hij was vermoedelijk onder invloed was van verdovende middelen. De man beschikte bovendien niet over een rijbewijs en werd aangehouden.

In de auto zagen de agenten een open tas met daarin legaal en illegaal vuurwerk duidelijk zichtbaar liggen. Daarop troffen agenten ook in de woning van de verdachte illegaal vuurwerk aan en een boksbeugel. Dit wapen en in totaal 235 stuks illegaal vuurwerk en 57 stuks legaal vuurwerk werden in beslag genomen en wordt vernietigd. De verdachte bekende het bezit. Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie