Nieuwe serie literaire Diners Amersfoort

7 december 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Ontspannen dineren en tussen de gangen door genieten van verhalen en gedichten? Dat kan ook weer in 2013 tijdens de Literaire Diners die plaatsvinden op 25 februari, 15 april en 17 juni in Leerhotel Het Klooster. Belangstellenden kunnen zich reeds aanmelden (www.leerhotelhetklooster.nl/literairdiner).

Het eerste diner zal in het teken staan van Poëzie en Politiek naar aanleiding van het eerste gedicht van de nieuwe stadsdichter, dat naast bijval ook morele verontwaardiging opriep. Drie stadsdichters Cees van Weerd, David van den Bosch en Arjen van der Linden zullen 'gedurfde' gedichten declameren en in discussie gaan met de wethouder van cultuur Pim van den Berg en diverse raadsleden van Amersfoort.

Het tweede diner staat het thema Sport en Verhalen centraal. Plezierdichter en topsporter Theo Danes zal declameren uit eigen werk (Atletische Verzen en Olympische Verzen) en twee lokale beroemde sportcracks, onder wie Mik Borsten en Olympische medaillewinnaars, zullen hun favoriete proza voorlezen.

Het derde diner is het thema: Beeldende Kunst en Proza-Poëzie. Amersfoortse beeldend kunstenaars Joke Rijneveen, Francisca Kalmijn, Madeleine van de Vis, Mia Wittop Koning en Monica de Jong exposeren hun werk in combinatie met verhalen en gedichten.

Het Comité Literair Diner werkt nauw samen met Leerhotel Het Klooster waarvan de 'deelnemers'-zoals de leerlingen van MBO Amersfoort genoemd worden- voor elke avond een afwisselend en aantrekkelijk driegangenmenu samenstellen, bereiden en uitserveren. Iedereen is welkom bij deze levendige diners die in onze stad inmiddels uitgegroeid zijn tot een ontmoetingsplaats voor alle liefhebbers van proza en taal en -om Paulien Cornelisse te citeren- voor iedereen die zegt: 'Taal is zeg maar echt mijn ding'.

Maandag 25 februari, 15 april en 17 juni 2013 in Leerhotel Het Klooster. Tijdtip: 18.30 uur. Kosten: € 30,00 p.p. (inclusief 2 drankjes). Opgeven kan via www.leerhotelhetklooster.nl/literairdiner.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie