Amersfoortse bedrijven lanceren stichting voor duurzaam bouwen

6 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - Afgelopen week is tijdens een congres over duurzaam (ver)bouwen op het bouwterrein van het nieuwe Meander Medisch Centrum een nieuwe stichting gelanceerd.

Vooraanstaande bedrijven als Lomans, Wolter & Dros, Bloemendal, Van Zwieten Architekten, Heiligers en Rabobank Amersfoort en omstreken constateerden dat de mogelijkheden voor duurzaam bouwen en verbouwen nog te vaak in een te laat stadium op tafel komt te liggen. Volgens hen worden plannen vooral nog met ,,klassieke'' bouwmethoden voorbereid.

Om de belangstelling voor de mogelijkheden van duurzame oplossingen te versterken hebben de bedrijven de handen ineen geslagen en een stichting in het leven geroepen. Deze stichting zal een Kennisdesk Duurzaam Bouwen oprichten. Dit platform moet ondernemers helpen en inspireren bij hun oriëntatie.

Anne-Marie Rakhorst, auteur van diverse boeken op het gebied van duurzaam bouwen en directeur van Search noemt het initiatief kansrijk. Zij ziet steeds meer bewustwording bij bedrijven. Rakhorst: ,,De kennis en de kunde is er, het is nu een kwestie van doen. Aan de slag dus.''

Via een website die in het eerste kwartaal van 2013 wordt verwacht, kunnen ondernemers in contact komen met bedrijven en organisaties die hen verder kunnen helpen. Van architect tot installateur, van bouwer tot bank. De stichting verwacht, dat indien het initiatief door de markt wordt omarmd, ook andere geïnteresseerde bedrijven met de juiste kennis en ervaring zich als deelnemer kunnen aanmelden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie