Sint-Jorispenning voor Grace Tanamal

5 december 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Grace Tanamal heeft dinsdagavond de Sint-Jorispenning ontvangen ter gelegenheid van haar afscheid als gemeenteraadslid van Amersfoort. Burgemeester Lucas Bolsius reikte haar de penning uit als blijk van waardering voor haar bijzondere bijdrage voor de Amersfoortse samenleving.

Grace Tanamal is op 8 november 2012 beëdigd als lid van de Tweede Kamer. Op 4 december nam zij na ruim tien jaar raadslidmaatschap afscheid van de Amersfoortse raad. Naast haar raadslidmaatschap was zij twee jaar vicefractievoorzitter, lid van het Presidium van de gemeenteraad Amersfoort, lid van het PvdA ombudsteam Amersfoort en was zij acht jaar fractiesecretaris.

In de raad had zij de portefeuille zorg en welzijn. Ze hield zich bezig met onder andere de Wet maatschappelijke ontwikkeling, de sociale werkvoorziening, begeleiding naar werk, minimabeleid, schuldhulpverlening, maatschappelijke opvang, mantelzorg en vrijwilligerswerk.

Burgemeester Bolsius: ,,Vooral de kwetsbare groepen in Amersfoort hebben de speciale aandacht van Grace. Ze ontwikkelde voor hen diverse initiatieven. Juist door die extra gedrevenheid gaf zij op bijzondere wijze invulling aan haar raadslidmaatschap."

Grace Tanamal was initiatiefneemster van onder andere het Moeder-kindcentrum te Amersfoort. Zij zette zich in voor een goed armoedebeleid en riep met anderen een Taskforce Armoede in het leven. Mensen met een minima-uitkering kwamen in aanmerking voor een computer. Zij was betrokken bij de ontwikkeling van Matchcafé, een stagevacaturebank speciaal voor VMBO en MBO jongeren. Ook zette zij zich in voor vraagstukken rondom daklozen- en verslaafdenproblematiek.

Landelijk zette zij zich in voor het Buat, als mentor van het steunpunt educatie Molukkers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie