Voorwerpen gezocht voor installatie in Kunsthal KAdE

5 december 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Voor de tentoonstelling Space Drawings (19 januari t/m 14 april) zijn Vario Mundo en Kunsthal KAdE op zoek naar gebruikte (maar schone) voorwerpen. De Chinese kunstenaars Sui Jianguo & Liang Shuo zullen deze spullen verwerken in een installatie die onderdeel is van bovengenoemde tentoonstelling.

Sui Jianguo, kreeg eerder van Vario Mundo de opdracht een kunstwerk te maken voor het waterhart van Vathorst: De Bron. Zijn werk, een zandkiezel uit De Bron opgeblazen tot een driedimensionale Mountain of the Netherlands zal in het voorjaar van 2013 in het water van De Bron worden geplaatst. Met de voorwerpen die nu stadsbreed verzameld worden, zal een bijzondere installatie gemaakt worden in het centrum van de stad; in Vathorst is straks het permanente werk van Sui Jianguo te zien.

KAdE en Vario Mundo zijn voor deze installatie op zoek naar huisraad zoals servies, huishoudelijke voorwerpen en kleine meubels. Ook kleding en schoenen zijn van harte welkom. Belangrijk is dat de voorwerpen schoon zijn en geen (schadelijke) vloeistoffen lekken. Voorwerpen die vies, erg kapot of zich in vergane toestand bevinden, worden niet aangenomen.

Er zijn twee inzamelpunten: Bij Kunsthal KAdE kunnen vanaf heden voorwerpen worden ingeleverd. In de entreeruimte staat links van de balie/ kassa een (grote) doos, waar voorwerpen in gedeponeerd kunnen worden. In deze doos passen vooral handzame spullen.

Op zaterdag 15 december van 10:00 uur tot 13:00 uur kunnen spullen naar de Van Bekkum hal worden gebracht. Adres: Heideweg 55 | 3829 BD Hooglanderveen.

Daarnaast helpen de beide basisscholen Atlantis en Kontiki in Vathorst en het Kringloopcentrum Amersfoort - Leusden mee met het inzamelen van spullen.

Iedereen die één (of meerdere) voorwerpen bij KAdE afgeeft, ontvangt een muntje dat 50% korting geeft op een toegangskaartje van de tentoonstelling Space Drawings.

Kunsthal KAdE, Smallepad 3, Amersfoort. Openingstijden: di t/m vr 11-17 uur, za-zo 12 -17 uur. Meer info op: www.kunsthalkade.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie