ChristenUnie wil breuk coalitie repareren

4 december 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De ChristenUnie zegt 'het te betreuren' dat de VVD het vertrouwen in de coalitie met D66, GroenLinks, CDA en ChristenUnie heeft opgezegd. Volgens ChristenUnie fractievoorzitter Simone Kennedy is dit niet in het belang van de stad. ,,We moeten onze energie richten op de noodzakelijke zaken en niet verspillen aan navelstaren of onderlinge ruzies. Het college was op een constructieve manier bezig om de stad te besturen. Het is dan zuur dat de coalitiefracties in de Raad onderling geen bruggen weten te slaan.'' De ChristenUnie geeft er de voorkeur aan de breuk te repareren 'en als stadsbestuur verantwoordelijkheid te nemen in crisistijd'.

De ChristenUnie wijst erop dat de fractie van de VVD het vertrouwen in de fractie van GroenLinks heeft opgezegd. ,,De VVD legt de bal eenzijdig bij GroenLinks, terwijl ook de VVD het coalitieakkoord op eigen wijze interpreteerde en de andere coalitiepartijen verraste met standpunten die afweken van afspraken of genomen besluiten. Deze stijl van politiek bedrijven wijzen wij op praktische en morele gronden af. Als fractie vinden wij de belangen van de stad groter dan die van de afzonderlijke fracties en hebben met andere partijen nadrukkelijk getracht de verbinding te zoeken'', stelt Kennedy.

,,De ChristenUnie staat nog steeds achter het coalitieakkoord. Er is verschil in interpretatie, zoals bij het de Westelijke Ontsluiting en bij de renovatie van Stadhuis. Daarover waren we nog steeds in onderhandeling. Bij het stadhuis was uitzicht op een gedeeld standpunt. En bij de Westelijke Ontsluiting zou dat - op termijn - wellicht ook mogelijk geweest. Het is niet goed voor de stad als alle energie de komende maanden gaat naar het vormen van een nieuwe coalitie met een nieuw coalitieakkoord. De voorkeur van de ChristenUnie is om de breuk te repareren en als stadsbestuur verantwoordelijkheid te nemen in crisistijd, zodat we de stad fatsoenlijk kunnen besturen tot aan de volgende verkiezingen. Dan mag de kiezer uitmaken welke partij dat het beste kan.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie