BPA: Open houden van De Groene Stee

3 december 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De BPA wil dat het wijkgebouw De Groene Stee in Liendert pas wordt gesloten als de ABC-school geheel klaar en volledig operationeel is. Dat is de strekking van een motie die de partij zal indienen naar aanleiding van de bespreking afgelopen dinsdag in De Ronde over de realisatie van een ABC-school. De ABC-school moet volgens de gemeente een multifunctioneel cluster worden waar kinderen, hun ouders en wijkbewoners met plezier komen. Kern van de ABC-school vormen basisscholen De Wiekslag en De Windroos en speeltuin Het Vogelnest. De speeltuin in het nieuwe schoolplein is tevens bedoeld is als ontmoetingsplein in de wijk.

Tijdens de bijeenkomst van afgelopen dinsdag bleek dat De Groene Stee eind 2013 - begin 2014 dicht gaat, maar dat op dat moment de geplande nieuwbouw ABC-school in Liendert nog niet operationeel is. De bedoeling is dat de ABC-school pas in opengaat in de tweede helft van 2015.

BPA-fractievoorzitter Hans van Wegen ziet dat niet zitten. ,,De mensen uit De Groene Stee moeten dan maar elders in de wijk een plek zoeken. Dat is sociaal onwenselijk.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie