Gezondheidszorg College en Meander Medisch Centrum sluiten huurovereenkomst

29 november 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het Gezondheidszorg College, één van de colleges van ROC Midden Nederland, zal vanaf eind 2013 lessen verzorgen in het onderwijsgebouw van het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum aan de Maatweg. Hermien Hendrikx, lid van het College van Bestuur van ROC Midden Nederland en Anita Wydoodt, lid Raad van Bestuur van Meander Medisch Centrum ondertekenden hiervoor op 28 november een huurovereenkomst. Dit versterkt de inhoudelijke samenwerking en brengt onderwijs en zorg dichter bij elkaar.

Meander Medisch Centrum en het Gezondheidszorg College werken al sinds 2007 samen aan het opleiden van professionele, gekwalificeerde zorgverleners. Gekoppeld aan de huurovereenkomst zijn er afspraken gemaakt over samenwerking op het gebied van leren, onderwijs en werken. Deze krijgt de komende jaren verder gestalte. Het onderwijsgebouw waarin het Gezondheidszorg College lessen zal verzorgen, is fysiek verbonden aan het nieuwe ziekenhuis en brengt daarmee de zorg en de opleiding dicht bij elkaar. Studenten van het Gezondheidszorg College worden opgeleid met actuele praktijksituaties, recente vakkennis en krijgen zo een goed beeld van het beroep.

Hermien Hendrikx: ,,De samenwerking is belangrijk voor ons omdat wij zo bijdragen aan het kwalitatief goed opleiden van studenten voor de zorgorganisatie en de arbeidsmarkt. Dat is één van de doelstellingen van het Gezondheidszorg College.''

Anita Wydoodt: ,,Meander is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Het is een goede ontwikkeling dat met de ondertekening van de huurovereenkomst de theorie en de praktijk letterlijk dicht bij elkaar komen te liggen.''

Beide partners verwachten dat de samenwerking leidt tot een versterking van vaardigheidsonderwijs, deskundigheidsbevordering, bij- en nascholing en personele samenwerking. Er is al langere tijd overleg over de inhoudelijke ontwikkeling van onderwijsprogramma's en de uitvoering ervan. Zo ontwikkelde het Gezondheidszorg College samen met Meander Medisch Centrum en twee andere regionale ziekenhuizen in de regio een verkorte opleidingsroute Verpleegkunde (niveau 4), met name gericht op havisten. Het is één van de voorbeelden die vertrouwen geeft voor de toekomstige intensivering van de samenwerking.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie