Ingezonden: Open brief aan wethouders Boeve en Van 't Erve

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

Ik lees veel in de kranten over vergaande onenigheid in het college waar jullie deel van uit maken, met name over de westelijke ontsluiting, renovatie stadhuis, groene Eemvalei etc.. Hoewel ik de pers niet altijd van volledige objectiviteit, soms zelfs van sensatie berichtgeving kan betichten, neem ik deze berichtgeving wel serieus.

Wat mij persoonlijk en als zeer betrokkene bij het huidige minimabeleid en WMO beleid bezighoudt is, dat door jullie tweeën, gelet op de moeilijke financiële omstandigheden, dit beleid zorgvuldig en ruim voldoende (dus nogmaals gelet op de omstandigheden) wordt ingevuld. Jullie beiden hebben mij overtuigd dat (binnen de mogelijkheden) jullie inzet voor de meest kwetsbare mens in Amersfoort echt aanwezig is.

Tijdens en na afloop van de Ronde, op 13 november 2012 , was het oordeel van veel deelnemers, er is nog genoeg te verbeteren en te leren , maar uiteindelijk een ruime voldoende. Ik zou met jullie beiden dan ook graag de komende decentralisatie ronde met nog verdergaande bezuinigingen in willen gaan en wil daarom de volgende opmerking maken, maak in Amersfoort van armoede bestrijding prioriteit nummer één en laat jullie beleid niet in de steek door het vasthouden aan onwrikbare standpunten zoals de westelijke ontsluiting , nieuwbouw of renovatie etc.

Iedere euro die daar op bespaart kan worden en naar minima en (toekomstig)WMO beleid gaat, is meegenomen en is ook verantwoord beleid.

Ook door de gemeente Amersfoort kan één euro maar één keer worden uitgegeven! Dus kies niet alleen op papier maar ook in de praktijk voor solidariteit met de kwetsbare mens.

Henk van Essen

Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie