Stop wasting, start tasting! Benefietdiner voor Voedsel Focus

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Op donderdag 13 december vindt Bij Daphne in de Kas een bijzonder diner plaats: het No Waste Dinner, waarvan de opbrengst naar Voedsel Focus gaat. Daphne Bartels organiseert dit diner samen met de Twirls die zich dit jaar inzetten voor deze lokale voedselbank.

Het thema van het diner is 'minder verspilling in de keuken'. De aanwezigen krijgen een viergangendiner voorgeschoteld, vergezeld van weetjes en tips om ingrediënten zo slim mogelijk te gebruiken. In de keuken staat Bartels met Wilco van den Baar, een chefkok die bij culinaire liefhebbers hoge ogen gooit. Het diner kost 50 euro per persoon, inclusief drankjes. De totale opbrengst gaat naar Voedsel Focus Amersfoort. De Twirls springen bij in de keuken en in de bediening.

,,Dit diner past heel goed bij mijn missie om te laten zien hoe je verstandig omgaat met de producten die je gebruikt",' vertelt Bartels. ,,Gezond - en lekker - koken, op een duurzame manier. Dat doe ik in de kas, maar ik vind het ook heel erg leuk om mensen tips te geven. De voedselbank is ook altijd bezig met het tegengaan van verspilling; dat komt op deze avond heel mooi samen." Reserveren voor dit diner kan op de website www.BijDaphne.nl.

De Twirls zijn vrouwen die elkaar kennen van Twitter en zich inzetten voor goede doelen. Voor Bartels is de samenwerking met de Twirls heel natuurlijk, want in 2010 was zij zelf miss november op de bekende Twirlskalender. Voedsel Focus heeft uitgiftepunten in Amersfoort, Leusden, Scherpenzeel, Woudenberg en Bunschoten - Spakenburg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie