Feestverlichting binnenstad officieel in gebruik genomen

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Wethouder Pim van den Berg heeft vrijdag de feestverlichting in de binnenstad officieel in gebruik genomen. Hij deed dit door de verlichting op het Onze Lieve Vrouwekerkhof aan te steken, samen met Theo Miltenburg. Miltenburg heeft als projectleider vanuit de vereniging Ondernemers Binnenstad Amersfoort (OBA) een belangrijke rol gespeeld bij de realisatie van de verlichting. Het Amersfoortse bedrijf Instore Outfitters tekende voor het ontwerp en de productie.

Wethouder van den Berg complimenteerde de OBA en Instore Outfitters met de decoratieve verlichting en sprak de wens uit dat Amersfoort zo sfeervol wordt dat toeristen hierheen komen in plaats van uit te wijken naar bijvoorbeeld kerstmarkten in Düsseldorf. Juist het gegeven dat deze verlichting door het gebruik van goudkleurige elementen ook overdag decoratief is, werkt sterk sfeerverhogend. De nieuwe verlichting zal minimaal vijf jaar meegaan.

Het realiseren van de nieuwe feestverlichting in de binnenstad is het eerste grote, zichtbare project van de OBA. Dankzij financiering vanuit het Ondernemersfonds was dit mogelijk. OBA heeft nog meer plannen, om te beginnen Mickey's Speelparadijs tijdens de koopweekends in december.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie