Kans Europees volleybal voor AVV Keistad H1 verkeken

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Zaterdag speelde Keistad heren 1 de derde ronde in de Nationale bekercompetitie. Voor iedere ploeg die aan deze bekercompetitie mee doet is dit toch de kortste weg om Europees volleybal te halen. Wie kan zich de wedstrijden van vorig jaar nog herinneren? Toen waren in de derde ronde de Topdivisie teams Dordrecht en Flamingo's de tegenstanders die beide met een 3-2 verlies en met de staart tussen de benen naar huis konden. In de vierde ronde kwam de uiteindelijke landskampioen Orion op bezoek. Dit team bleek een maatje te groot.

De tegenstanders van zaterdag waren wederom twee teams uit de Topdivisie, Sliedrecht Sport en Vocasa. Beiden teams acteren momenteel in de middenmoot. Om klokslag 14:00 uur begonnen we met goede moed aan de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport.

Waar Ajax ook moeite heeft met "ochtend"wedstrijden leek Keistad ook aan dit syndroom te leiden. Spelers waren nog niet helemaal wakker ondanks de vele waarschuwingen van coach Marcel Ruijterlinde. Veel te veel persoonlijke fouten resulteerde in een makkelijke setwinst voor Sliedrecht van 25-15. Na een peptalk van coaches Marcel en Dennis wist Keistad beetje bij beetje zijn eigen niveau te halen in de tweede set. Er werd weer gestreden voor elk punt en zat er weer passie in het spel van de Keientrekkers. Keistad sleepte de set binnen met 25-22.

Set 3 was een gelijk opgaande strijd waarbij ook het arbitrale duo zich steeds nadrukkelijker met de wedstrijd ging bemoeien. Vele ballen werden afgefloten voor technische fout. Een aantal terecht maar ook velen zeer discutabel. Zeker de laatste bal bij een stand van 24-23 in het voordeel van Sliedrecht. De prima bovenhands gespeelde bal van Ewoud werd door de scheidsrechter afgefloten en betekende een 25-23 verlies.

Was Keistad na deze onterechte beslissing uit het veld geslagen? Nee absoluut niet! Met nog meer strijdlust gingen de mannen elk punt bevechten alsof er een tripje in het kader van de CEV cup naar het Poolse Belchatow op het spel stond. Geheel terecht won Keistad deze set nipt met 25-23. Stand 2-2.

Het slotstuk van deze enerverende pot volleybal was Keistad bij de les. Tegenstander Sliedrecht leek moe gestreden en niet meer in staat om de winst naar zich toe te trekken. Keistad speelde deze set gedegen uit en won met 15-11. De eerste winstpartij was een feit.

Om 16:15 uur stond de tweede wedstrijd tegen Vocasa uit Nijmegen op het programma. Over deze wedstrijd kunnen we heel erg kort zijn. Op alle fronten kwam Keistad H1 te kort. Wellicht moegestreden door de zware vijf-setter tegen Sliedrecht? Wie zal het zeggen... Vocasa was duidelijk een maatje te groot en pakte met de setstanden 25-16 en 2x 25-17 een 3-0 winst.

Doordat de laatste wedstrijd in een 3-0 winst (18, 18 en 23) eindigde in het voordeel van Vocasa bekeren de Nijmegenaren door. Zij mogen het nu opnemen in de 4e ronde tegen Eredivisionist Zaanstad.

Keistad Heren 1 wil langs deze weg Djim Baas en alle vrijwilligers bedanken voor de prima organisatie van de twee bekerrondes. Volgend jaar weer Djim?

Aankomende zaterdag speelt Keistad om 19:00 uur thuis tegen Wilhelmina Apotheek Sudosa-Desto.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie