Gemeente organiseert Open Innovatie Festival in co-creatie

23 november 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Samen met het Amersfoortse traineebureau Newpublic organiseert de gemeente Amersfoort het Open Innovatie Festival 2012 op woensdag 28 november. Ruim twintig bedrijven uit Amersfoort en omgeving leveren op deze dag geheel vrijwillig en kosteloos een bijdrage aan een lokale invulling van het landelijke festival. In presentaties en workshops wordt ingegaan op de vraag hoe organisaties zich kunnen ontwikkelen in een tijd waarin veranderkracht, slim organiseren en creatieve netwerken steeds belangrijker worden. Het festival is gratis en staat open voor alle ondernemers, ambtenaren, inwoners, verenigingen, bestuurders uit de regio en daar buiten.

Een van de organisaties die kosteloos een bijdrage levert, is DierenPark Amersfoort. Directeur Bas Westerweel is dagvoorzitter. Ook de directeur van het Leusdense softwarebedrijf AFAS, tevens sponsor van voetbalclub AZ, de directeur van Seats2Meet dat vergaderlocaties verhuurt en de directeur van het Amersfoortse grafisch ontwerpbureau Enbiun verzorgen zonder verdere tegenprestatie een onderdeel van het programma. Daarnaast is Menno Lanting, bekend van de managementboeken 'Iedereen CEO' en 'Connect' een van de keynote sprekers.

Het festival dat wordt geopend door burgemeester Lucas Bolsius, gemeentesecretaris Han Bekkers en dagvoorzitter Bas Westerweel, wordt 's middags afgesloten met de uitreiking van de prijs voor de beste Overheidsorganisatie 2.0 van 2012. Het netwerk Ambtenaar 2.0 reikt deze prijs voor het derde opeenvolgende jaar uit.

De gemeente Amersfoort ziet in het organiseren van het Open Innovatie Festival een mooie gelegenheid om Amersfoortse bedrijven bij elkaar te brengen en samen met hen in gesprek te gaan over innovatie, co-creatie en toekomstige ontwikkelingen. Sebastiaan van 't Erve, wethouder Amersfoort 2.0: 'Het onvoorwaardelijk delen van kennis en netwerken is een logische randvoorwaarde geworden voor vernieuwing in de samenleving. Want dat is waar we het allemaal voor doen: voor onze samenleving. Openheid als fundamenteel principe biedt nieuwe kansen, voor bewoners, instellingen en bedrijven. Maar ook voor de overheid zelf. We werken slim met elkaar samen en doen met minder middelen samen meer. Via cocreatie.'

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie