Edelsmederij Kircher-Schmuck neemt Amersfoort Onderneemt Duurzaam-vignet in ontvangst

23 november 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Amersfoort Onderneemt Duurzaam heeft haar vignet voor duurzaam ondernemerschap overhandigd aan de Amersfoortse Edelsmederij Kircher-Schmuck. Het vignet heeft als doel bedrijven herkenbaar te maken die duurzame initiatieven ontplooien in de gemeente.

Om het vignet te ontvangen moeten bedrijven wel aan een aantal eisen voldoen. Zo moeten deze bedrijven ieder jaar een nieuw duurzaam initiatief ontplooien dat wordt getoetst door een toetsingscommissie. En is het van belang dat het bedrijf in de gemeente Amersfoort is gevestigd.

Eigenaresse Kerstin M. Kircher (45) is naar eigen zeggen al ruim dertig jaar actief op het gebied van duurzaam ondernemen. ,,Ik vind het belangrijk dat mijn 3 kinderen opgroeien in een wereld waarin materialen zoals goud worden hergebruikt. Het is belangrijk dat gouddelving stopt en we sieraden maken van bestaand materiaal, er is immers genoeg in omloop en goud bederft niet. Als je een ring laat maken van oud goud uit de familie geeft dat ook veel meer emotionele waarde'', aldus Kircher.

De stichting Amersfoort Onderneemt Duurzaam is in 2011 opgericht door initiatiefnemers vanuit afzonderlijke ondernemingen, het georganiseerde lokale bedrijfsleven en de gemeente Amersfoort. Bestuursleden hebben zitting op persoonlijke titel, maar het werk van de stichting wordt ondersteund door onder andere de VAB, VAO, winkeliersvereniging binnenstad en de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie