Hoogland haalt fors uit

5 december 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Hoogland nadert de top van de eerste klasse A na de overtuigende winst (5-1) zondag op Purmersteijn. Op het nieuwe kunstgras had de formatie van trainer Ronald Heerschop weinig moeite met de lager geklasseerde bezoekers.

Na een minuut of drie was het eerste doelpunt al een feit. Gokhan Turksoy speelde een tegenstander uit en deponeerde de bal vervolgens in de verre hoek van het Purmersteijn doel: 1-0. Twaalf minuten later volgde nummer twee. Jesper Kreulen tikte de bal ook in de verre hoek, na een voorzet van 'man of the match' Turksoy: 2-0. Daarna moest Hoogland wat terrein prijsgeven en konden de gasten de achterstand verkleinen: 2-1.

In de tweede helft hervond Hoogland zich. Florian Lammers bracht het verschil weer op twee doelpunten: 3-1. Hoogland nam na die treffer geen gas terug. Kevin Heideveld benutte een rebound: 4-1. Daarna werd de schutter door een tegenstander gevloerd en dat betekende rood voor de overtreder. Met een man meer kon Hoogland de wedstrijd rustig uitspelen. Heideveld bepaalde tenslotte de eindstand op 5-1.