Quick wint op vreemde bodem

28 november 2012 om 00:00 Sport

DIEMEN - Quick heeft zondag de inhaalwedstrijd tegen Diemen tot een goed einde gebracht. De Amersfoorters vertrokken met een 1-2 overwinning uit Diemen. Door de driepunter steeg Quick een plek op de ranglijst. De formatie van trainer Sijtze Wobbes neemt nu de vierde plaats op de ranglijst van de derde klasse D in en verkleinde de achterstand op de topploegen in die afdeling.

De 1-2 score was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld van Diemen. Quick kreeg de meeste kansen maar de ploeg verzuimde ze allemaal te benutten. Daardoor bleef de strijd tot het laatste fluitsignaal spannend.

Na een minuut of twaalf in de eerste helft opende Quick de score. Verdediger Paul Richard was niet voor niets mee naar voren gekomen. Met zijn schouder werkte hij de bal in het doel van Diemen. Tien minuten na de hervatting viel de gelijkmaker maar nog geen twee minuten later werd Mark Pot matchwinner. Uit een hoekschop kopte de verdediger raak: 1-2.