De behaarde bovenlip

28 november 2012 om 00:00 Nieuws

Dat was even schrikken van de week. Die enge foto van wethouder Sebastiaan van ‘t Erve met snor. Met een beetje fantasie kon je het typetje van Kees van Kooten er in herkennen, wethouder Hekking uit Juinen. Ik zal een zucht van verlichting slaken als het 30 november is. Dan gaat bij hem toch zeker de tondeuse eroverheen mag ik hopen.Je zou bijna geld inzamelen om de pubersnor van van ‘t Erve te laten afscheren. Het gerucht gaat dat de vrouw van onze Sebas tijdelijk op de logeerkamer slaapt om maar niet elke morgen tegen die behaarde bovenlip te hoeven aankijken. Zelfs secretaresse Erna heeft per direct overplaatsing aangevraagd naar een andere afdeling. Men is tevens bang dat deze metamorfose dramatisch zetelverlies in de lokale politiek gaat opleveren. Zag ook BPA-raadslid Hans van Wegen lopen met meer beharing op beide wangen. Dat was ook wennen. Het gerucht gaat dat buurtbewoners de politie belden toen een vreemd uitziend persoon de woning van de heer van Wegen binnenging. Achteraf bleek het van Wegen zelf te zijn. Als je snel kijkt heeft hij een beetje weg van de overleden zigeunerkoning Coco Petalo, maar dan de grijze uitvoering”, hoorde ik in de kroeg een snorremans zeggen. Het gerucht gaat dat Hans zelfs al een keer met zijn wenkbrauwen is vast komen te zitten in de draaideur van het stadhuis. Hij blijft zich overigens stevig behaard maar onvermoeibaar inzetten voor de burger in onze stad.

Ik moet er niet aan denken dat het hele college ineens solidair is met hun collega. Dan komen gegarandeerd relaties onder druk te staan. Als burgemeester Lucas Bolsius opeens besluit een snor te laten staan om vervolgens stoer de raadszaal te betreden met een hangsnor, de SP besluit om een motie van ontharing in te dienen. Zijn vrouw Marica gaat ogenblikkelijk met de kinderen bij haar ouders wonen zolang die stekelige haartjes er zitten. Toen Hans Buijtelaar met een krulsnor een kunstgrasveld wilde openen vroeg de organisatie of de wethouder sport verhinderd was. Alleen wethouder kunst/cultuur Pim van den Berg deed de harten van kunstliefhebbers sneller kloppen toen hij zijn entree maakte met een Salvador Dali-achtig snorretje. Onder luid applaus doet hij de opening van een schilderijententoonstelling in een Amersfoortse galerie. Ik schiet in de lach als ik mij voorstel hoe Gert Boeve er met een Engelse snor zou uitzien. Zou Menno Tigelaar er een beetje uitzien met een snor of zou zijn echtgenote een ultimatum stellen. Die snor weg anders wordt er niet meer gezoend. Welk raadslid durft het aan om een zeiksnor te laten staan of misschien wel een poppensnor. Raadslid Mustafa Özcan drukt tot nu toe zijn snor. Bert van der Werff draagt hem nog immer met verve. Men kan bij Bert stekjes van zijn ‘grand moustache’ bestellen als je ook van plan bent je snor te laten staan en er net zo uit wil zien als dit VVD-raadslid. Het loopt nog geen storm bij huize van der Werff. Bij Onno Roelé en Dick van de Velde wordt hij altijd netjes bijgehouden, staat keurig. Aan Patrick Nederkoorn zou ik willen vragen ‘laat de bovenlip bloot’ anders kom je de raadszaal niet meer in.

Zag op een boot met pakjes en zwarte Pieten nog wel een oudere heer met mijter en plaksnor maar dat schijnt een traditie te zijn. Hij stond Arris W. overigens uitstekend. Die snor wil ik volgend jaar wel weer terug zien.

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie