Jeugdwerker Lijn 5 wint Utrechtse Jeugdzorg Award 2012

21 november 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT- Tanja Groeneveld heeft de Utrechtse Jeugdzorg Award 2012 gewonnen. Zij is werkzaam als groepleider bij de Crisisopvang van Lijn 5 in Amersfoort. Naast een Award en de titel van meest bijzondere Utrechtse Jeugdzorgwerker van 2012, heeft zij een cheque ter waarde van 1000 euro gekregen, die ze mag besteden aan een goed doel in de jeugdzorg.

Het is de vierde keer dat de Utrechtse Jeugdzorg Award is uitgereikt. De jury verraste Groeneveld dinsdag op haar eigen werkplek, bij Lijn 5, met een speciaal diner voor iedereen. Gedeputeerde Mariëtte Pennarts reikte de prijs uit. ,,Het is van belang dat ieder kind hier in Utrecht veilig en liefst in de eigen omgeving opgroeit. Als dat (tijdelijk) niet mogelijk is, is er jeugdzorg om onze kinderen zo goed mogelijk op te vangen. De Utrechtse Jeugdzorg Award staat symbool voor iedereen die in jeugdzorg werkt. Tanja verdient naar ons idee deze award omdat zij in de hectiek van de crisisopvang, jongeren een 'tijdelijk thuis' weet te bieden``, aldus de gedeputeerde. ,,Elke keer weer weet ze een binnenkomer zo welkom te heten dat hij of zij zich ook veilig voelt. En dat vinden wij bijzonder knap, want de jongeren die hier komen hebben net een zeer moeilijke periode achter de rug. Daarom is Tanja wat ons betreft de winnaar van de Utrechtse Jeugdzorg Award 2012.''

Tijdens de Utrechtse Week van de Jeugdzorg 2012, van 19 t/m 25 november, worden diverse activiteiten georganiseerd om te laten zien wat jeugdzorg betekent voor jongeren, ouders en hulpverleners. Een van de activiteiten is de Utrechtse Jeugdzorg Award. Jongeren, ouders en medewerkers konden in de afgelopen zes weken een kandidaat voordragen voor de Jeugdzorg Award. Uit alle inzendingen heeft een vakkundige jury drie genomineerden geselecteerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie