Frommermann
Frommermann Mark Kohn & Keke Keukelaar

Frommermann brengt eerbetoon aan Nederlandse muziekgeschiedenis

29 maart 2018 om 16:49 lokaal Deel je nieuws

De mannen van Frommermann komen met de voorstelling ‘Magazijn Hollandia’ naar Amersfoort. De voorstelling is een eerbetoon aan de Nederlandse muziekgeschiedenis. ‘Magazijn Hollandia’ is dinsdag 10 april te zien in de Sint Aegtenkapel.

Met de voorstelling ‘Magazijn Hollandia’ besteden de mannen van Frommermann aandacht aan de Nederlandse muziek- en theaterarchieven die door bezuinigingen in hun voortbestaan worden bedreigd. De mannen nemen de bezoekers mee naar een mythisch rijksarchief, Magazijn Hollandia, waar alle Nederlandse muziek ligt opgeslagen.

Zeven vergeten medewerkers zijn achtergebleven in het kolossale, verlaten gebouw, omringd door alles wat ons land op muzikaal gebied heeft voortgebracht. Maat voor maat, noot voor noot, onvermoeibaar en kritisch bewegen de mannen zich door de vaderlandse muziekgeschiedenis. Dan gaat de deur van het magazijn weer open en kunnen ze hun Nederland ten gehore brengen.

Frommermann bestaat uit Jan Willem Schaafsma, Erik Slik, Willem de Vries, Jan Willem Baljet en Martijn de Graaf Bierbrauwer, Paul van Utrecht en David Bollen. De voorstelling wordt geregisseerd door David Prins. Frommermann is uniek in zijn soort. De pakkenmannen zingen tijdloze muziek met een elegante mix van humor en melancholie, charmante klasse en ontwapende eenvoud op vocaal en muzikaal topniveau. De voorstelling is dinsdag 10 april te zien in de Sint Aegtenkapel.

Kaarten voor de voorstelling kunnen besteld worden op www.flint.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie