De Passie 2018
De Passie 2018 Peter Putters

Succesvolle première ‘De Passie’

29 maart 2018 om 16:43 lokaal Deel je nieuws

Op 27 maart vond de première van ‘De Passie’ plaats in Flint. Het was een succesvolle avond met een goed gevulde AFASzaal. Flint kijkt uit naar de volgende twee voorstellingen op 30 en 31 maart.

De zaal was tijdens de eerste voorstelling van ‘De Passie’ goed gevuld. Het publiek was na de voorstelling lovend en positief verrast. “Wat een geweldig samengaan van pop en klassiek. Wij hebben genoten”, “wat een heerlijke combinatie van twee van mijn favoriete muziekstukken. Ik heb genoten van de geweldige zang en muziek”, “ik ga volgend jaar weer. Dit is een must see!”, waren enkele reacties van bezoekers die Flint terugkreeg. Ruud van Overdijk, die al eerder in de rol van Jezus dook, zette zijn rol ook dit jaar weer ijzersterk neer. Ook de andere acteurs en solisten zaten er goed in én dat na slechts één dag gezamenlijk repeteren. Een hele uitdaging, omdat er aan deze productie meer dan zeventig mensen werken.

Over ‘De Passie’
‘De Passie’ is een versmelting tussen de ‘Matthäus Passion’ van Johan Sebastian Bach en de musical ‘Jesus Christ Superstar’ van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice en vertelt het verhaal over de laatste dagen van Jezus van Nazareth. Een orkest en band brengen de muziek van de wereldberoemde componisten uit de 18e en 20e eeuw samen en nemen u, aan de hand van een verteller, mee langs het paleis van Pilatus, de tuin van Getsemane en uiteindelijk naar de heuvel waar Jezus is gekruisigd. De herkenbare emoties als jaloezie, angst en hoop worden blootgelegd en grijpbaar gemaakt voor iedereen; jong, oud, gelovig of atheïst.

Teun van Essen (dirigent), Carel den Hertog (dirigent/violist), Isaäk Hofland (regisseur) en Flint hebben hun enthousiasme gebundeld met deze Amersfoortse productie die nergens anders te zien is dan in Flint!

Kaarten voor de voorstellingen van 30 en 31 maart kunnen besteld worden op www.flint.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie