Geld voor bewonersgroepen na sluiting wijkcentra

8 november 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Bewonersgroepen kunnen geld krijgen om ook na het verdwijnen van de wijkcentra verder te kunnen. Om de bewonersinitiatieven te ondersteunen komt daarvoor een bedrag van 175.000 euro beschikbaar. Een nipte raadsmeerderheid stemde dinsdagavond in met dit voorstel van PvdA en SP. Opmerkelijk was dat coalitiepartij GroenLinks voor het amendement stemde dat de twee oppossitiepartijen hierover hadden ingediend.

Sommige bewonersgroepen hebben het moeilijk om met het verdwijnen van de wijkcentra een andere plek te vinden. Veel groepen maken gratis gebruik van de wijkcentra en moeten als ze hun activiteiten ergens anders willen voortzetten huur betalen. Om ervoor te zorgen dat door de sluiting van de wijkcentra groepen niet verdwijnen of in de problemen komen omdat ze de huur niet kunnen betalen, komt er nu geld beschikbaar voor een overgangsperiode van drie jaar. Tijdens die periode worden de groepen zodanig financieel ondersteund dat zij hun activiteiten kunnen voortzetten. Een voorwaarde is wel dat de ruimte waarin de activiteiten van de groepen straks gaan plaatsvinden zonder winstoogmerk geëxploiteerd worden. Groepen kunnen dan bijvoorbeeld met tijdelijke financiële ondersteuning van de gemeente terecht in Het Klokhuis of straks Het Middelpunt.

Eerder gaf wethouder Boeve aan te werken aan een 'ingroeiregeling' voor groepen die door de sluiting van het wijkcentrum in de problemen dreigen te komen omdat ze nu geen huur betalen. Die regeling zou volgende week in het college worden behandeld. Vooruitlopend daarop heeft de gemeenteraad met 175.000 euro, de financiële kaders gezet voor die ingroeiregeling..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie