Zwembad Vathorst nog niet definitief geschrapt

8 november 2012 om 00:00 Nieuws

VATHORST - De gemeenteraad wil de voorlopig de mogelijkheid openhouden dat er er eventueel toch een zwembad kan komen in Vathorst. Tijdens de begrotingsbehandeling werd dinsdagavond aangegeven dat er nog geen impliciet besluit mag worden genomen over de aanleg ervan, maar dat de gemeenteraad eerst verder over het onderwerp wil praten.

In de begroting 2013-2016 gaf het college van B en W geen geld meer apart te willen leggen voor een zwembad in Vathorst. De maatregel was aan de ene kant een bezuiniging, aan de andere kant werd aangegeven dat er in de regio genoeg zwembaden waren waar inwoners uit Vathorst terecht kunnen. Vanaf 2017 zou er daarom geen geld meer worden gereserveerd voor de aanleg van een zwembad.

Het zwembad helemaal schrappen. ging een raadmeerderheid op dit moment te ver. De ChristenUnie had al een voorstel ingediend waarin het college werd opgedragen te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om samen met andere partijen 'zwemwater te creëren en exploiteren' in Vathorst. Als die mogelijkheden er niet zijn moet de mogelijkheid worden opengehouden om 'het zwemwater' te betrekken bij de plannen voor recreatieve voorzieningen in Vathorst-Noord. Nu al instemmen met de begroting zou betekenen dat er vanaf 2017 geen geld meer apart zou worden gelegd voor een eventueel zwembad in Vathorst. Het voorstel van de ChristenUnie komt nu terug in de politieke discussie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie