Lezingen kunsthistoricus Benno Spijker in KAdE

7 november 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - In samenwerking met Scholen in de Kunst worden twee lezingen georganiseerd die worden gegeven door kunsthistoricus Benno Spijker. Uitgangspunt is de internationale fototentoonstelling 'The Dwelling Life of Man', die momenteel in KAdE te zien is. De lezingen zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagavond 21 november en woensdagavond 12 december, aanvang 19.00 uur.

Woensdagavond 21 november legt Benno Spijker een verband aan tussen enkele van de geëxposeerde foto's uit 'The Dwelling Life of Man' en uiteenlopende vormen van (economische en morele) crisis.

Woensdagavond 12 december worden er verrassende verbanden gelegd tussen enkele foto's in de expositie met voorbeelden uit de cinema en de kunstgeschiedenis.

Beide lezingen beginnen om 19.00 uur en zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreekaartje KAdE. De tentoonstelling 'the Dwelling Life of Man' is na de lezing tot 22.00 uur te bezoeken en met andere ogen te bekijken. Gelieve vooraf (vrijblijvend) aan te melden via s.buys@kunsthalkade.nl

De titel 'The Dwelling Life of Man' is ontleend aan een gedicht van de Duitse romanticus Hölderlin. Diens negentiende-eeuwse melancholie blijkt heel toepasselijk bij momentopnames van stervelingen in hun leefomgeving. Of van levens die bepaald worden door tijdelijke omstandigheden. Profiterend van, of juist in gevecht met de eeuwige natuur documenteert de expositie onder meer verval, armoede, destructie door natuurgeweld en trotse 'overlevers' zoals landbouwers. Er zijn humoristische experimenten bij, geënsceneerde fotografie en pure esthetiek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie