Hoogland verslaat koploper

21 november 2012 om 00:00 Sport

UTRECHT - Hoogland nadert de bovenste ploegen in de eerste klasse A na de verrassende winst zondag op koploper Hercules. De 1-3 overwinning op vreemde bodem was niet onverdiend.

Voetballend waren de Utrechters weliswaar beter maar op alle andere fronten zoals productiviteit, toonden de bezoekers zich beter. Dat bleek halverwege de eerste helft toen Aaike Vlugt na enkele onrendabele vrije trappen besloot het maar eens direct op het doel van de tegenpartij te proberen. Niet zonder succes, want de door de Vlugt ingeschoten bal vloog als een raket in de kruising van het Hercules doel: 0-1.

In de tweede helft scoorde Hoogland opnieuw het eerst. De snelle Gokhan Turksoy was door de Utrechtse verdedigers niet meer te achterhalen en rondde goed af: 0-2. Een minuut of vijf later moest ook Hoogland doelman Sebastiaan Bruins zich gewonnen geven (1-2) en nam de spanning in de wedstrijd meteen toe. Pas enkele minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Jesper Kreulen aan alle onzekerheid een einde: 1-3.